لطفا صبر کنید ...

شما تنها یک قدم تا تنظیم وصیت نامه آنلاین و رایگان خود فاصله دارید. برای شروع اینجا کلیک کنید

نکات نگارش وصیت نامه در کشورهای اروپایی
دسته بندی: مقالات، تاریخ انتشار: 1400/04/07، آخرین بروزرسانی: 1400/08/20 ساعت 05:07 ب.ظ
بازگشت به صفحه قبل بازگشت به لیست مطالب پرینت این صفحه به اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک به اشتراک گذاری این صفحه در تلگرام به اشتراک گذاری این صفحه در واتس اپ به اشتراک گذاری این صفحه در توییتر بزرگ کردن اندازه قلم کوچک کردن اندازه قلم کپی لینک این صفحه 


وصیت نامه تنها راه اطمینان از این است که پول، دارایی، اموال، سرمایه گذاری و املاک شما به دست وراث قانونی شما می رسد.

اگر شما و شریک زندگی خود ازدواج نکرده اید و یا در یک مشارکت مدنی قرار ندارید، در صورت نداشتن وصیت نامه، شریک زندگی شما ارثی از شما نخواهد برد.


Flag_of_Europe.svg.png

 همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.

در این مقاله به نحوه تنظیم وصیت نامه در کشورهای اروپایی می پردازیم. 


گام 1. اموال خود را ارزش گذاری کنید

دارایی های متداول عبارتند از:

  • خانه و یا هر ملک دیگری که دارید و یا در آنها شریک هستید
  • پس انداز در حساب های بانکی 
  • اوراق ملی، مانند اوراق قرضه
  • بیمه ها مانند بیمه عمر
  • صندوق های بازنشستگی، حقوق های بازنشتگی و بیکاری
  • سرمایه گذاری هایی مانند سهام ها، مشارکت ها و ...
  • وسایل نقلیه مانند خودرو و یا موتورسیکلت
  • جواهرات و اشیای قیمتی
  • مبلمان و سایر وسایل منزل

در مقابل دارایی ها، بدهی های متداول شامل موارد زیر باشد:

  • رهن ها
  • بدهی های کارت اعتباری
  • مانده قرض ها
  • وام ها

دارایی های خود را بطور دوره ای ارزیابی کنید زیرا ارزش آنها می تواند با گذشت زمان تغییر کند. 


گام 2. تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید املاک خود را تقسیم کنید

شما باید در مورد آینده و نحوه تقسیم اموال خود ایده کاملی داشته باشید. به این فکر کنید که

  • چه کسی از شما ارث خواهد برد
  • آیا می خواهید هدیه خاصی به افراد خاصی بدهید؟
  • جایی که قرار است دارایی ها در آنجا قرار گیرد مانند حساب بانکی را مشخص کنید (هر گونه اموال یا پول پس از پرداخت هزینه های مراسم تشییع جنازه و اداری ، میراث و مالیات در این گروه قرار می گیرد)
  • چه شود اگر هر یک از وراث شما قبل از شما بمیرند؟


مرحله 3. اگر تصمیم دارید که بخشی از مال خود را به خیره ها اهدا کنید

اگر قصد دارید هدیه ای را به یک موسسه خیریه اهدا کنید، حتماً نام، آدرس و شماره ثبت خیریه را در وصیت نامه خود ثبت کنید. اطلاعات نادرست ممکن است به این معنی باشد که موسسه خیریه منتخب شما هدیه ای دریافت نکند!

مرحله 4. مجریان (وصی های) خود را انتخاب کنید

مجریان یا وصی ها افرادی هستند که پس از مرگ شما با توزیع و رتق فتق املاک شما سر و کار دارند. وصی بودن می تواند شامل کار و مسیولیت زیادی شود، بنابراین افرادی را که منصوب می کنید را با دقت در مشخص کنید. شاید مجبور شوید که برای این افراد هزینه ای نیز (به عنوان دستمزد) در نظر بگیرید.

مرحله 5.  وصیت نامه خود را بنویسید

شما می توانید این کار را به روش های مختلفی انجام دهید.

وکلا: معمولاً بهتر است از یک وکیل مشاوره بگیرید (به عنوان مثال ، یک وکیل دادگستری یا یک مجری قانونی). ممکن است بخواهید با یک وکیل متخصص وصیت نامه صحبت کنید. بررسی کنید که آنها از مجوزهای لازم مانند سازمان تنظیم وکالت یا انجمن حقوقی برخوردار باشند.

وصیت نویسان حرفه ای : وصیت نویسان حرفه ای وکلای واجد شرایط نیستند و ممکن است هیچ نظارتی بر آنها وجود نداشته باشد. اگر تصمیم دارید از یکی از آن ها استفاده کنید، ابتدا بررسی کنید که آیا آنها عضوی از انجمن های معتبری هستند.

سرویس های آنلاین: شما می توانید از سرویس های آنلاین مانند «وصیت ساز» استفاده کنید. این سرویس ها سریعترین راه را برای نوشتن وصیت نامه به شما ارایه می کنند. 

خیریه ها: برخی از خیریه ها خدمات تدوین وصیت نامه رایگان ارایه می دهند. اگر موسسه خیریه خاصی مورد علاقه شما است، بررسی کنید آیا آنها این سرویس را ارایه می دهند.  واضح است که این سرویس در مقابل کمکی به آن ها انجام می شود.

بانک ها: برخی از بانک ها خدمات نوشتن وصیت نامه و مشاوره در مورد تنظیم آن را ارایه می دهند. برای اطلاع بیشتر با شعبه بانک محل زندگی خود تماس بگیرید تا بدانید که آنها چه پیشنهادی می توانند ارایه دهند. توجه کنید که برخی از بانک ها هزینه های بالایی را برای این سرویس دریافت می کنند.

وصیت نامه خودنوشت بنویسید: شما می توانید وصیت نامه خود را خود بنویسید اما باید از معتبر بودن بخش های مختلف آن اطمینان حاصل کنید. وصیت نامه یک سند حقوقی است بنابراین باید به درستی نوشته و امضا شود. اگر تصمیم دارید وصیت نامه خود را بنویسید بهتر است ابتدا از مشاوره کمک بگیرید.


مرحله 6. وصیت نامه خود را امضا کنید

برای معتبر بودن باید وصیت نامه خود را در حضور شاهدان مستقل امضا کنید. 


مرحله 7. وصیت نامه خود را در مکانی امن نگهداری کنید

وصیت نامه خود را نزد یک وکیل، صندوق امانات و یا در مکان امنی در خانه نگهداری کنید. در صورتی که شما از سرویس خاصی مانند «وصیت ساز» استفاده می کنید. مطمین شوید که کلمه عبور مستحکمی انتخاب کرده اید.

شما باید به وصی و یا وصی های خود اطلاع دهید که وصیت نامه شما در کجا نگهداری می شود. هیچ سندی را با گیره های کاغذی یا منگنه به وصیت نامه وصل نکنید - اگر آنها جدا شوند آنگاه سوالات مختلفی در مورد اصالت این موارد در وصیت نامه شما ایجاد خواهد شد.

چگونه اطمینان حاصل کنم که وصیت نامه من معتبر است؟

یک وصیت نامه معتبر:

  • باید مکتوب باشد، توسط شما امضا شده باشد و دو نفر شاهد آن باشند
  • شما باید در شرایط سلامت روان آن را نوشته باشید
  •  بدون فشار از طرف شخص دیگری توسط شما نوشته شده باشد
  • در آغاز وصیت نامه باید ذکر شود تمامی وصیت نامه های قبل از آن باطل هستند.

امضا و شاهد وصیت نامه

شما باید وصیت نامه خود را در حضور دو شاهد مستقل امضا کنید که آنها نیز باید در حضور شما آن را امضا کنند. اگر وصیت نامه به اشتباه امضا شده باشد، معتبر نیست.

وراث وصیت نامه، همسران یا شرکای مدنی آنها نمی توانند به عنوان شاهد انتخاب شوند. در زمان امضای وصیت نامه، وراث حتی نباید در اتاق حضور داشته باشند.

به دلیل همه گیری ویروس کرونا، تغییراتی در قوانین وصیت نامه ایجاد شده است. این به قانون گزار اجازه می دهد تا رویکردهای بهداشتی به شاهدان که هنگام امضای وصیت نامه در اتاق با شما حضور دارند، ارایه شود. به عنوان مثال:

  • از طریق پنجره یا درب باز یک خانه یا وسیله نقلیه
  • در فضای باز، به عنوان مثال در یک باغ
  • از طریق تماس ویدیویی.

در صورت داشتن بیماری یا زوال عقل

اگر نمی توانید وصیت نامه را امضا کنید، به شرط حضور در اتاق می توانید از فرد دیگری بخواهید که  از طرف شما وصیت نامه را امضا کند. با این حال، شما باید توانایی ذهنی لازم برای انجام وصیت نامه را داشته باشید، در غیر این صورت وصیت نامه باطل است. هر وصیت نامه ای که از طرف شما امضا می شود باید حاوی بندی باشد که می گوید قبل از امضای آن، محتوای وصیت نامه را خوانده و درک کرده اید.

اگر بیماری لاعلاج  و یا زوال عقل دارید، هنوز هم می توانید وصیت کنید، اما برای اطمینان از صحت آن باید توانایی ذهنی داشته باشید. وکیل شما باید از این امر اطمینان حاصل کند و شما ممکن است در زمان امضای وصیت نامه به نامه پزشک نیاز داشته باشید که تایید کند که آنچه را امضا می کنید را می دانید.

چگونه می توانم وصیت نامه خود را به روز کنم؟

شما باید هر پنج سال یکبار و بعد از هر تغییر اساسی در زندگی خود مانند ازدواج، نوه جدید یا خرید خانه جدید، وصیت نامه خود را بروز رسانی کنید. 

اگر قصد اضافه کردن بخش های جزیی به وصیت نامه خود را دارید، می توانید یک بند مکمل اضافه کنید. این بند می بایست به همان روال وصیت نامه امضا و توسط شهود تایید شود، در این مورد لازم نیست شاهدان همان شاهد اصلی باشند.

اگر موارد کلیدی نیاز به تغییر دارند، باید یک وصیت نامه جدید تنظیم کنید و وصیت نامه قبلی خود را باطل کنید.

آیا در صورت ازدواج مجدد یا طلاق، باید وصیت نامه خود را تغییر دهم؟

 ازدواج، ازدواج مجدد یا مشارکت مدنی، وصیت نامه قبلی را لغو می کند. طلاق به طور خودکار وصیت نامه ای را که در طول ازدواج ایجاد شده است را باطل نمی کند، اما همسر سابق یا شریک مدنی شما را در صورتی که در وصیت نامه ذکر شده باشد، از ارث محروم می کند. بهتر است در صورت ازدواج، جدایی یا طلاق، وصیت نامه جدیدی تنظیم کنید.

اگر وصیت نکنم چه اتفاقی می افتد؟

اگر وصیت نکنید، ممکن است املاک شما به افراد مورد نظر شما نرسد. قوانین ویژه ای برای نحوه توزیع دارایی شما وجود دارد به عنوان مثال: اگر همسر یا شریک مدنی و فرزندی دارید ، همسر یا شریک مدنی شما تمام دارایی شخصی شما و حداقل 250،000 پوند اول املاک شما به علاوه نیمی از بقیه را به ارث می برد. فرزندان شما پس از آن نیمه دیگر را خواهند گرفت. اگر همسر یا شریک مدنی دارید اما فرزندی ندارید، همسر یا شریک مدنی شما کل دارایی شما از جمله دارایی شخصی شما را به ارث می برد. اگر شما با شریک زندگی خود ازدواج نکرده اید و یا در یک مشارکت مدنی شرکت نکرده اید و وصیت نکرده اید، آنها به طور خودکار حق ارث بردن از املاک شما را ندارند. این امر حتی اگر مدت طولانی با هم زندگی کرده اید و یا با هم بچه دار شده اید صدق می کند. اگر فرزند داشته باشید و همسر یا شریک زندگی شما فوت کرده باشد، فرزندان شما به طور مساوی از اموال شما ارث خواهند برد. اگر شریک زندگی یا فرزندی ندارید، والدین، برادران، خواهران، خواهرزاده ها و برادرزاده ها ممکن است املاک شما را به ارث ببرند.


منبع: پرتال ساخت وصیت نامه آنلاین «وصیت ساز» [لینک]





تبلیغات و آگهی ها


شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید.

«شجره ساز» نام اولین و تنها سرویس فارسی زبان برای ساخت شجره نامه های برخط برای ایرانیان است. شما در وب سایت و اپلیکیشن موبایل «شجره ساز» میتوانید به ر...

تبلیغ کسب و کار شما در مکان صحیح، اثری بسیار در موفقیت فعالیت شما دارد. شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید. تبلیغ در «و...