لطفا صبر کنید ...

شما تنها یک قدم تا تنظیم وصیت نامه آنلاین و رایگان خود فاصله دارید. برای شروع اینجا کلیک کنید

قوانین ارث و وراثت در ارمنستان
دسته بندی: مقالات، تاریخ انتشار: 1400/06/09، آخرین بروزرسانی: 1400/08/18 ساعت 12:21 ب.ظ
بازگشت به صفحه قبل بازگشت به لیست مطالب پرینت این صفحه به اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک به اشتراک گذاری این صفحه در تلگرام به اشتراک گذاری این صفحه در واتس اپ به اشتراک گذاری این صفحه در توییتر بزرگ کردن اندازه قلم کوچک کردن اندازه قلم کپی لینک این صفحه 


با توجه به مهاجرت و یا سرمایه گذاری بسیاری از ایرانیان در ارمنستان، نیاز به اطلاع رسانی کافی در زمینه قوانین ارث و وراثت در این کشور احساس می شود. در این راستا مطلبی را با موضوع قوانین ارث و وراثت در ارمنستان برای همراهان عزیز «وصیت ساز» به صورت زیر فراهم کرده ایم.

قوانین ارث و وراثت در ارمنستان


ارمنستان و قوانین ارث و وراثت
 همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.

قوانین ارث و وراثت ارمنستان به گونه ای است که اگر آخرین محل اقامت متوفی در ارمنستان بود،  اموال و دارایی های او بر اساس قوانین ارمنستان تقسیم می شود، مگر اینکه وصیت کننده در وصیت نامه خود به صراحت قانون کشور دیگری را به عنوان کشور مرجع قانونی وصیت نامه خود تعیین کرده باشد.

در ارمنستان نوع وصیت نامه و تنظیم و یا ابطال آن براساس قوانین تنظیم وصیت نامه در زمان و مکان تنظیم آن مشخص می شود و در این میان قوانین ارث و وراثت املاک در ارمنستان به صراحت مشخص شده و به سختی قابل تغییر است.


ارث در ارمنستان شامل چه مواردی است؟

ارث در ارمنستان شامل تمامی اموال متوفی تا لحظه مرگ او و حتی مواردی که منفعتی پس از مرگ متوفی ایجاد می کند است. به عنوان مثال پول نقد، املاک، اوراق بهادار، حقوق و سند های مالکیت مواردی هستند که نمی توان به نسل های بعدی برای انجام واگذار کرد (به عنوان ارث بخشید) زیرا این موارد با حقوق و تعهدات شخصی متوفی پیوند خورده اند. چند مثال از این موارد در زیر ارایه شده است:

  • حقوق و تعهدات مربوط به نفقه همسر
  • حق جبران خسارت وارده به جان یا سلامت شهروندان دیگر
  • حقوق غیر از  اموال و سایر موارد معنوی
  • حقوق و تعهداتی که قانون اجازه انتقال آن ها را نمی دهد.


تعهدات وراث

وراث در مقابل ارثی که به آن ها می رسد بسته به اندازه و میزان آن متعهد می شوند که مسیولیت های قانونی آن را بپذیرند.

در ارمنستان چه کسی یا کسانی می تواند وارث یا ذینفع باشد؟

افراد زیر براساس قانون می توانند به عنوان وارث ادعای اموال متوفی را کنند.

  • افراد زنده مشخص شده در زمان خواندن وصیت نامه. این افراد می توانند شهروندان ارمنستان، اتباع خارجی و افراد بدون تابعیت باشند.
  • بچه هایی در قید حیات متوفی و یا نطفه هایی که در زمان حیات او گذاشته شده باشند.
  • اشخاص حقوقی، سازمان ها، ارگان ها، تشکل های خارجی و سازمان های بین المللی ممکن است تحت شرایطی از متوفی ارث ببرند یا منافعی عاید آن ها شود.

 

آیا در ارمنستان، شخص آزادی مطلق برای وصیت کردن اموال خود را دارد؟

تحت شرایطی که قانون ارمنستان از قبل مشخص کرده است، شما می توانید اموال خود را تقسیم نمایید. در این میان، نیمی از اموال شما متعلق به فرزندان خردسال (کمتر از سن 18 سالگی) و فرزندان بالغ، همسر و والدین بالای 60 سال، افراد خانواده دارای معلولیت یا فاقد توانایی های معمول زندگی است.

چگونه می توان در ارمنستان وصیت کرد؟

وصیت نامه در ارمنستان می باید به صورت مکتوب، خوانده شده (توسط متوفی) و امضا شده محضری باشد. عدم رعایت این موارد ممکن است سبب ابطال وصیت نامه شما شود. اگر به دلایل مربوط به سلامتی یا سواد، وصیت کننده قادر به خواندن یا امضای وصیت نامه خود نباشد، شخص دیگری می تواند این کار را برای او انجام دهد. روسای برخی از موسسات و برخی افراد دیگر گاهی می توانند وصیت نامه را به جای دفتر اسناد رسمی تایید کنند، به عنوان مثال پزشک ارشد بیمارستان، سرپرستان خانه های سالمندان، نظامیان رده بالا، زندان بانان می توانند وصیت نامه افرادی را که در این مراکز نگهداری می شوند را تایید کنند.

شهروندان ارمنی مقیم خارج از کشور می توانند وصیت خود را توسط کنسولگری ارمنستان تایید کنند.


تفاوت بین وصیت نامه و هدیه چیست؟

بطور کلی، هدیه به منزله انتقال مالکیت در زمان انعقاد قرارداد هدیه است. فقط موارد بسیار محدودی در قانون مدنی ارمنستان وجود دارد که می توان هدیه ای را لغو کرد (به عنوان مثال زمانی که گیرنده هدیه با تهدید شخص و یا اعضای خانواده یا بستگان نزدیک وی، فرد را وادار به دادن هدیه کند). در مقابل، هنگام تنظیم وصیت نامه، مالک ملک (وصیت کننده) در طول عمر خود حق مالکیت خود را حفظ می کند. وصیت تنها پس از مرگ موصی نافذ می شود در نتیجه، وصیت کننده حق دارد در هر زمان وصیت نامه ای را لغو، اصلاح، یا تکمیل کند یا حتی وصیت نامه جدیدی بسازد.


اگر وصیت نامه ای در کار نباشد؟

در صورتی که متوفی وصیت نامه ای نداشته باشد، وراث مطابق اولویت (طبقه) تعیین شده توسط قانون مدنی ارمنستان مشخص خواهند شد. در این قوانین، وراث هر طبقه در صورتی که در قید حیات نباشند و یا ارث را نپذیرند به طبقه بعدی منتقل می شود.

در ارمنستان وارثان هر طبقه به طور مساوی ارث می برند.


اولویت اول در دریافت ارث با چه کسانی است؟

در ارمنستان، وراث بر اساس اولویت زیر ارث می برند:

  • فرزندان، همسر و والدین متوفی متعلق به کلاس اولویت اول هستند. نوه های متوفی می توانند با حق وکالت ارث ببرند (یعنی اگر والدین آنها قبل از باز شدن وصیت نامه فوت کنند).
  • خواهران و برادران متوفی متعلق به طبقه اولویت دوم هستند. فرزندان برادران و خواهران (برادرزاده ها و خواهرزاده ها) می توانند به واسطه حق نمایندگی ارث ببرند.
  • پدربزرگ ها و مادربزرگ ها متعلق به طبقه اولویت سوم هستند.
  • برادران و خواهران والدین متوفی متعلق به کلاس اولویت چهارم هستند.

 

وابستگان ناتوان متوفی

وراث ناتوانی که حداقل از 1 سال قبل از مرگ تحت مراقبت یا قیومت  قانونی متوفی بوده اند به طور یکسان همراه با وراث طبقه ای که به ارث خوانده می شوند، ارث می برند.


حقوق همسر متوفی

حقوق  همسر متوفی فارغ از وجود طبقه های دیگر بخشی از ارث است و نمی توان آن را نادیده گرفت و یا واگذار کرد.


حقوق فرزند خوانده ها

فرزندان خوانده ها و بستگان آنها از حقوق یکسانی با فرزندان و والدین بیولوژیکی برخوردارند.


در صورتی که هیچ وارثی وجود نداشته باشد

در صورت عدم وجود وراث، مالکیت اموال و دارایی های متوفی به جامعه آخرین محل زندگی متوفی می رسد.


مدت زمان پذیرش ارث چقدر است؟

وراث می توانند ظرف 6 ماه پس از مرگ متوفی حق دریافت ارث خود را بپذیرند و یا رد کنند.


مالیات بر ارث

در ارمنستان مالیات بر ارث وجود ندارد.






تبلیغات و آگهی ها


تبلیغ کسب و کار شما در مکان صحیح، اثری بسیار در موفقیت فعالیت شما دارد. شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید. تبلیغ در «و...

شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید.

انجمن حمایت از حیوانات و طبیعت «مای ملو» از پیشگامان دیجیتال در حوزه حمایت از حیوانات و طبیعت است. شما می توانید در این تشکل رایگان، حیوان خانگی خود ر...