لطفا صبر کنید ...

شما تنها یک قدم تا تنظیم وصیت نامه آنلاین و رایگان خود فاصله دارید. برای شروع اینجا کلیک کنید

چگونه وصیت نامه آنلاین خود را بنویسیم؟
دسته بندی: مقالات، تاریخ انتشار: 1399/12/28، آخرین بروزرسانی: 1400/08/20 ساعت 04:16 ق.ظ
بازگشت به صفحه قبل بازگشت به لیست مطالب پرینت این صفحه به اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک به اشتراک گذاری این صفحه در تلگرام به اشتراک گذاری این صفحه در واتس اپ به اشتراک گذاری این صفحه در توییتر بزرگ کردن اندازه قلم کوچک کردن اندازه قلم کپی لینک این صفحه 


نوشتن وصیت نامه در هر سن و سالی نشانه عاقبت اندیشی است و تمامی پیامبران صاحب کتاب و شریعت، پیروان خود را به داشتن وصیت نامه سفارش کرده اند.

با این وجود در عصر فعلی که کامپیوتر ها و موبایل ها بر زندگی ما حکومت می کنند، نوشتن وصیت نامه به شکل سنتی کاری پر زحمت جلوه می کند. 

اصول وصیت نامه نویسی

به همین دلیل است که بسیاری افراد نوشتن این مهم را به تعویق می اندازند و نتیجه این سهل انگاری این است که بارها می شنویم و متاسف می شویم که عزیزی به دلایل مختلفی چون عوامل طبیعی مانند سیل، زلزله، رانش زمین، آتش فشان و ...  و یا مواردی چون تصادفات رانندگی، سانحه های هوایی، سوانح ورزشی و غیره به یکباره فوت شده است و هیچ وصیت نامه ای از او به جای نمانده است. و این زمانی بیشتر خود را نشان می دهد که میان وراث اختلافی درگیرد و به جای خیرات و دعای نیک، ناسزاها و ای بسا لعن ها و نفرین ها نصیب متوفی شود.
 همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.


در این مقاله به بررسی قدم به قدم نوشتن وصیت نامه آنلاین در وب سایت «وصیت ساز» می پردازیم. 


نقطه شروع نوشتن یک وصیت نامه آنلاین انتخاب یک بستر مناسب است. ما مفتخریم که پیشگام و برترین سرویس ایرانی برای نوشتن وصیت نامه های آنلاین برای پارسی زبانان سرتاسر این کرده خاکی هستیم. برای شروع به نوشتن وصیت نامه خود شما می بایست ابتدا در وب سایت «وصیت ساز» ثبت نام کنید. این کار به سادگی انتخاب نام کاربری، نشانی پست الکترونیکی و کلمه عبور که مانند کلیدی ریز تراش از گنجینه وصیت نامه شما محافظت می کند.


همانطور که حدس می زنید یک وصیت نامه کامل وصیت نامه ای است که جزییات و احوال موصی (شما)، موصی له (وراث)، اموال، دین ها و ...در آن به درستی در نظر گرفته شده است. 

برای تسهیل در نوشتن وصیت نامه، ما بخش های مختلفی برای وصیت نامه در نظر گرفته که در نهایت این بخش ها مانند تکه های پازل در کنار یکدیگر تشکیل وصیت نامه شما را می دهند. این بخش بندی همچنین به شما کمک می کند که سر وقت و حوصله بخش های مختلف وصیت نامه خود را تکمیل کنید.  در زیر به این بخش ها اشاره می کنیم.


بخش اول: اطلاعات شخصی شما

یک وصیت نامه بی نقص می بایست بدون هیچ شک و تردیدی هویت شما را در خود داشته باشد. 

به عنوان مثال تنها نام و نام خانوادگی نمی تواند در محکمه ها مورد تایید قرار گیرد بلکه می بایست کد ملی، آدرس و اطلاعات دقیق شناسنامه ای هم ثبت شوند. به همین دلیل یک بخش کلیدی از وصیت نامه شما به منظور تعیین هویت شما طراحی شده است. در این بخش می بایست نام، نام خانوادگی، اطلاعات شناسنامه ای، اطلاعات تماس و حتی تصاویری از خود را ثبت کنید تا هیچ شبهه ای در هویت شما به عنوان نویسنده وصیت نامه باقی نماند. 


بخش دوم: اطلاعات کفن و دفن و مراسمات

بله، با اینکه سخت است ولی در این بخش باید به مرگ خود بیندیشید و تصور نمایید که از دنیا رفته اید. حال از خود بپرسید که چه انتظاری از مراسمات خود دارید؟ آیا می خواهید در مکان مشخصی دفن شوید؟ در این صورت آنرا در نقشه جستجو و علامت گذاری کنید. آیا نحوه دفن مشخصی را برای خود ترجیح می دهید؟ آیا دوست دارید سنگ قبری معمولی یا اصلا سنگ قبر نداشته باشید؟ آیا دوست دارید افراد مشخصی در مراسمات شما شرکت کنند؟ آیا علاقمند هستید که مراسم روز اول، سوم و یا سالیانه برای شما برگزار شود؟ آیا می خواهید بودجه مشخصی را برای مراسمات خود تعیین کنید؟ آیا می خواهید اعضای بدن شما پس از مرگ اهدا شود؟ آیا میخواهید غالب هزینه ها را خیرات کنید و به یک مراسم جمع جور بسنده شود؟ تمام این سوالات را می توانید در این بخش پاسخ دهید.


بخش سوم: تعیین وصی، ناظر و قیم

پیش از توضیح این بخش لازم است که با مفهوم وصی، قیم و ناظر آشنا شویم. وصی شخصی است که وظیفه به انجام رساندن وصایای شما را به عهده دارد. این شخص می تواند همسر، فرزند، پدر، مادر، فامیل، دوست و حتی وکیل قانونی شما باشد. ناظر شخصی است که بر کار وصی نظارت می کند و در نهایت قیم مسیولیت رسیدگی به امور ارث و وصیت نامه شما را تا زمانی که فرزندانتان به سن قانونی نرسیده اند بر عهده می گیرد. توجه کنید که نیازی به تعیین هر سه قسم این افراد یعنی وصی، ناظر و قیم نیست ولی شما می بایست حداقل یک وصی داشته باشید و در صورتی که فرزندان صغیر دارید بهتر است که قیم آنها را نیز مشخص کنید. 


«وصیت ساز» به شما اجازه انتخاب از میان هر سه گروه را می دهد و شما همچنین می توانید وصی/ناظر/قیم احتیاطی را نیز مشخص کنید تا در صورتی که هر یک از این افراد (وصی/قیم/ناظر اولیه) در زمان فوت شما در قید حیات نبودند، یک جایگزین امین برای آنها وجود داشته باشد.

در این بخش شما می بایست اطلاعات کاملی از وصی/ناظر/قیم مانند ارتباط با شما (مانند همسر، فرزند پدر یا مادر)، نام، نام خانوادگی، شماره ملی، شماره موبایل و پست الکترونیک را ثبت کنید. 

توجه داشته باشید که «وصیت ساز» به گونه ای طراحی شده است که تمام این اطلاعات را به صورت یکجا از شما در خواست نمی کند بلکه می توانید سر فرصت و حوصله  تمام این اطلاعات را تکمیل کنید. 

یکی از موارد توصیه شده در انتخاب وصی/قیم/ناظر این است که شما می توانید برای آنها حق الزحمه ای تعیین کنید.


بخش چهارم: ثبت وراث

شاید برای بسیاری از ما این بخش اولین چیزی است که پس از شنیدن کلمه «وصیت نامه» به ذهنمان خطور می کند. 

اینجا جایی است که شما می بایست وراث خود را تعیین کنید.

 این بخش هم مانند بخش های دیگر نیازمند اطلاعات کاملی از وراث مورد نظر شما است. توجه کنید که به دلیل حساسیت این بخش، تمامی اطلاعات را مانند، نام کامل؛ شماره ملی، تاریخ تولد و غیره را با دقت بررسی و ثبت کنید. 


بخش پنجم: ثبت اموال و دارایی ها

یکی از اهداف اصلی نگارش وصیت نامه، تعیین لیستی از اموال متوفی و جلوگیری از اختلافات پس از مرگ میان وراث و یا دستگاه های دولتی (مانند موقوفات و غیره) است. 

در این بخش شما می توانید اموال و دارایی های خود را مشخص کنید. به عنوان مثال املاک، حساب های بانکی، خودرو، تلفن همراه و غیره و ارزش تقریبی (در زمان ثبت دارایی). توجه داشته باشید که ثبت صحیح دارایی ها نیازمند مشخص کردن محل نگهداری آنها است. «وصیت ساز» در این راه به شما کمک می کند تا از آدرس هایی که قبلا در بخش های مختلف سایت وارد کرده اید مجددا استفاده و به تکمیل سریع این بخش بپردازید. در صورتی که ممکن است ابهاماتی در آینده پیش آید، شما می توانید تصویری از اموال و دارایی های خود را نیز ضمیمه این بخش نمایید.


بخش ششم: تعیین سهم وراث

این بخش همان بخشی است که انتظارش را دارید. در این بخش می توانید ارتباط میان دارایی های خود و وراث را تعیین کنید. 

در این بخش چند نکته قابل توجه وجود دارد که در زیر به آنها می پردازیم:

  • شما می توانید به سه قسم اموال خود را تقسیم کنید. توجه نمایید که شما می توانید از هر سه روش در نگارش وصیت نامه خود استفاده نمایید.
    • درصد سهم. به توسط این روش شما درصدی از مال خود را به وارث مشخص شده می دهید. توصیه ما این است که اموال خود را با این روش تقسیم کنید.
    • دنگ:  این مورد بیشتر برای املاک شناخته شده است و شما می توانید املاک خود را با این روش تقسیم کنید.
    • ارزش: به توسط این روش شما می توانید ارزشی از مال (به عنوان مثال 1 میلیون تومان) خود را به وارث مشخص شده اختصاص دهید. این مورد معمولا برای اختصاص ارث به خیره ها و موسسات حمایتی استفاده می شود.

در صورتی که در ایران هستید می بایست توجه داشته باشید که طبق قوانین ایران شما تنها می توانید بر ثلث اموال خود وصیت کنید و در صورتی که بر تمام اموال خود وصیت کنید می بایست وراث همگی رضایت خود را از پیش اعلام نمایند.

توجه داشته باشید که هرگز اموال خود را در وصیت ساز بر اساس ثلت (30 درصد) تقسیم نکنید و همواره از واحد کامل (100 درصد) استفاده نمایید زیرا تغییر واحد از 100 درصد به 30 درصد به راحتی توسط وراث انجام خواهد شد.


به دلیل حساسیت این بخش، «وصیت ساز» به شما کمک بسیاری خواهد کرد به عنوان مثال: جدول تعیین ارزش سهم وراثت به شما کمک می کند که سهم های عادلانه ای میان وراث خود تعیین کنید و از محروم شدن غیر عمدی وراث از ارث جلوگیری کنید. شما همچنین می توانید از روش تعیین سهم خودکار استفاده کنید بطوری که تمام اموال شما بطور یکسان میان وراث شما تقسیم می شود. شما همچنین می توانید اطلاعات دقیق وراث و اموال را مشاهده کنید تا از اختصاص ارث غیر موجه به وراث جلوگیری کنید. 

ما در «وصیت ساز» سعی کرده ایم که تعیین سهم وراث را به ساده ترین شکل ممکن برای شما ترسیم کنیم و بسیاری امکانات را برای جلوگیری از اشتباهات غیر عمدی فراهم کنیم.


بخش هفتم: امانات، بدهی ها و طلب ها

بخشی از زندگی ما شامل دین ها امانات و طلب و بدهی هایی است که در زندگی داریم و یا دیگران در حق ما دارند. به عنوان مثال مهریه همسر دینی بر گردن مرد حتی پس از وفات او است و یا وام ها و طلب هایی که در طول زندگی دریافت و یا داده ایم. در این بخش می توانید تمامی این موارد را با جزییات کافی ثبت نمایید و نحوه تادیه آن ها را نیز مشخص کنید.

از موارد دیگری که در این بخش می توانید مشخص کنید، موارد مذهبی مانند نمازها و روزه های قضا، خمس ها، زکات ها، خیرات ها، نذر ها، حج واجب و مواردی از این دست می باشد.


بخش هشتم: آخرین ویدیوها

شاید یکی از جذابیت های دنیای مجازی این است که شما می توانید تصاویر و ویدیوهای خود را برای بازماندگان باقی بگذارید. 

در این راستا، «وصیت ساز» این امکان را فراهم می کند تا ویدیوهایی از خود را در این بخش بارگذاری کنید و برای وراث خود به یادگار بگذارید. تصور کنید که متوفی ویدیویی از خود به جای گذاشته که در آن توصیه های اخلاقی، خاطرات تلخ و شیرین و کلام خود را برای شما به یادگار گذاشته است. 

توصیه ما این است که در یکی از ویدیوهای خود وصیت نامه خود را قرایت کنید بطوری که هیچ شبهه ای در هیچ بخشی از وصیت نامه شما باقی نماند.


بخش نهم: آخرین نامه به بازماندگان

شاید هریک از ما علاقمند باشید که پس از مرگ توصیه هایی به فرزندان و وراث خود داشته باشیم. 

مثال هایی مانند، توصیه های اخلاقی به عبادت، یادآوری احترام به بازماندگان و توصیه به سازش در هنگام تقسیم ارث و مواردی چون بیان عشق به همسر و فرزندان، یادآوری مسایلی که شاید فراموش شده باشند و یا رازی را به کلام آوردن همگی می توانند در این بخش ثبت شوند. شما در این بخش می توانید هر آنچه می خواهید برای بازماندگان خود بنویسید.

نکته مهم در این بخش این است که در صورتی که مسیله مهمی را در این بخش ذکر می کنید حتما تاریخ نگارش نامه را در پایان آن ذکر نمایید.


بخش دهم: بایگانی مدارک

همه ما در صندوقچه مدارک خود بسیاری اسناد را نگهداری می کنیم که شاید برای سالها در آنجا به فراموشی سپرده شده باشند.

 این مدارک پس از مرگ ممکن است به سختی قابل دسترسی باشند. در این بخش می توانید یک نسخه کپی از آنها را ثبت کنید بطوری که وراث براحتی بتوانند مدارک را شناسایی و از محتوای آنها آگاه شوند. مدارکی چون، اسناد قدیمی، نامه های قدیمی، وصیت نامه های قدیمی و مواردی از این قبیل می توانند در این بخش ثبت و نگهداری شوند.


بخش دهم: اطلاعات تکمیلی

آیا تا به حال فکر کرده اید که در صورت فوت تمامی اعضای خانواده در یک سانحه رانندگی، چه اتفاقی برای اموال شما خواهد افتد؟ 

یا اینکه تکلیف حساب های کاربری شما در شبکه های مجازی مانند فیسبوک، توییتر و ... چه خواهد بود؟ این بخش این امکان را برای شما فراهم می کند تا تکلیف اموال خود را در شرایط پیچیده ای مانند فوت همه اعضای خانواده در یک سانحه رانندگی مشخص کنید. شما همچنین می توانید تکلیف حساب های کاربری خود را در دنیای مجازی مشخص کنید.


بخش یازدهم: تنظیمات وصیت نامه

سوال اصلی در این بخش این است که وصیت نامه من چگونه به دست بازماندگان برسد؟

 در پاسخ به این پرسش ابتدا می بایست تعیین کنید که چه کسانی می توانند وصیت نامه شما را دریافت و مشاهده کنند. در این بخش می توانید لیست کسانی که «وصیت ساز» آنها را از وصیت نامه شما آگاه می کند، مشخص کنید. در صورت ثبت این افراد سوال بعدی این است که 

«وصیت ساز» از کجا فوت شما را تشخیص می دهد؟ 

«وصیت ساز» به شما امکان این را می دهد که زمان «فعالیت کاربر» را تعیین کنید. به عنوان مثال اگر شما این زمان را 6 ماه تعیین کنید و در 6 ماه آتی ورودی را به سایت ثبت نکنید، «وصیت ساز» وصیت نامه شما را بطور خودکار به مخاطبان منتخب شما به صورت پست الکترونیکی ارسال خواهد کرد بطوری که آنها می توانند وصیت نامه شما را مشاهده کنند. 

توجه کنید که هیچ کسی جز شما نمی تواند وصیت نامه را ویرایش کند

شما همچنین در این بخش می تواند لینک یکتای وصیت نامه خود را ایجاد کنید. 

این لینک به دارنده آن اجازه مشاهده (تاکید میکنیم تنها مشاهده) وصیت نامه شما را می دهد. از کاربردهای این لینک این است که شما می توانید وصیت نامه خود را با وکیل و یا مشاور خود به اشتراک بگذارید و نظرات آنها را در مورد بخش های مختلف وصیت نامه خود جویا شوید.


بخش دوازدهم: نامه ها به آینده

این بخش یکی از بخش های جذاب «وصیت ساز» است. 

آیا تا به حال تصور کرده اید که در تولد 50 سالگی فرزند خود نامه ای به او ارسال کنید؟

 این بخش دقیقا با همین هدف ایجاد شده است. در این بخش می توانید نامه ای به آینده بنویسید و «وصیت ساز» درست در آن تاریخ، نامه شما را به گیرنده منتخب شما ارسال خواهد کرد. توجه کنید که این بخش مجزا از وصیت نامه شما است و وراث تنها خواهند دانست که شما چند نامه به آینده نوشته اید ولی از محتویات نامه کاملا بی خبر خواهند بود.


بخش تکمیلی: استفاده از دانش مشاوران سایت

همه ما دچار اشتباهاتی می شویم و ممکن است برخی این اشتباهات در وصیت نامه هایمان باعث ایجاد اختلافات و مشکلات پس از مرگ ما شود. 

در جهت کاهش احتمال این اشتباهات شما همواره می توانید از دانش مشاوران سایت کمک گرفته و حتی وصیت نامه خود را در دفاتر رسمی آنها ثبت و نگهداری کنید. برای دسترسی به مشاوران شما می توانید از منوی مشاوران در بالای سایت، مشاور مناسب را یافته و با او درباره وصیت نامه خود مشورت بگیرید.





      تبلیغات و آگهی ها


      «شجره ساز» نام اولین و تنها سرویس فارسی زبان برای ساخت شجره نامه های برخط برای ایرانیان است. شما در وب سایت و اپلیکیشن موبایل «شجره ساز» میتوانید به ر...

      شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید.

      تبلیغ کسب و کار شما در مکان صحیح، اثری بسیار در موفقیت فعالیت شما دارد. شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید. تبلیغ در «و...