انتخاب وصی یکی از مهمترین مواردی است که هنگام وصیت کردن باید به ان توجه کرد زیرا هنگامی که مرگ فرا رسید و دست انسان از مال و اموال و فرزندان کوتاه شد این وصی است که وظیفه نگهداری و مراقبت از ان را دارد .
وصی باید طبق وصیت نامه در اموال و ما ترک موصی تصرف کرده و هر انچه که از او خواسته شده را انجام دهد ( مثلا اگر موصی وصیت کرده است که زمین فلان منطقه را وقف کردم که مدرسه بسازند وظیفه ی وصی است که زمین معین را به مدرسه وقف کند .)
اگر موصی له به وصی خود، وصیت کند که فلان مقدار دین من را در زمان بعد از مرگ از گردن من بری کن در این صورت وظیفه وصی است که طبق وصیت موصی عمل کرده و دین موصی را از گردنش ساقط نماید.
همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.
اگر شخص وصیت کند که باید به مدت فلان مقدار سال روزه و نمازم را از گردنم بری کن در این صورت وصی مجبور و مکلف است که طبق وصیت موصی عمل کرده و وظیفه ایمانی و وجدانی خود را انجام دهد.
دراین حالت ممکن است که دو صورت متصور شود:
1- مدت روزه و نماز مورد وصیت معلوم باشد: در این صورت تکلیف وصی آسان است و به هر اندازه که موصی به نماز و روزه وصیت کرده، وصی مکلف است همان اندازه را بری نماید.
2- مدت روزه و نماز مورد وصیت معلوم نباشد: دراین صورت تکلیف وصی سخت تر می شود و برایش معلوم نیست که چند سال روزه و نماز را باید از گردن موصی بری کرد.
وصی می تواند از پذیرش مسیولیت خودداری کند که در این صورت باید قبل از اینکه موصی له فوت کند به او اطلاع دهد اما اگر اطلاع نداد که حاضر به اجرای وصیت نیست نمی تواند وصیت را رها کند بلکه باید ان را اجرا نماید .
منبع این مطلب: وکلای اترینا [لینک]