عدم تنظیم وصیت نامه معمولا شانس اختلافات مربوط به ارث و میراث را میان وراث افزایش می دهد
نظرسنجی ها نشان می دهد که در مورد شهروندان آلمانی تنها تعداد کمی از مردم وصیت کرده اند.
اگر شخصی از دنیا برود و وصیت نامه ای در کار نباشد، آنگاه تنها مرجع رسمی، قوانین مربوط به ارث و ورثه است. قانون ارث در آلمان تعیین می کند که چه کسی و یا کسانی در گروه وراث قرار میگیرد و چه میزان از ارث را می توانند دریافت کنند. به عنوان مثال در صورت وجود یک همسر و یک فرزند، هر یک از آنها نیمی از املاک را دریافت می کنند. اگر املاک و مستغلات بخشی از ارث باشند و وراث نتوانند در مورد سرنوشت آن تصمیم گیری کنند، تنها گزینه، ممکن است حراج یا فروش آن باشد که ممکن است باعث فروش زیر قیمت مال شود. این گونه سناریوها را می توان به راحتی با تنظیم وصیت نامه و یا انعقاد قرارداد ارث مدیریت کرد.
همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.
تعیین وراث
اگر متوفی ازدواج کرده باشد، طبق قوانین تاهل در آلمان، همسر به همراه فرزندان متوفی وارث می شود. اگر فرزندی وجود نداشته باشد، بعلاوه همسر در قید حیات، والدین متوفی، یعنی پدر و مادر همسر حق ارث بردن را دارند. اگر در زمان واگذاری ارث، پدر یا مادر دیگر در قید حیات نباشند، جای آن ها را فرزندان آن ها، یعنی معمولاً برادران یا خواهران و صد البته همسر در قید حیات میگیرند. همچنین اگر همسر متوفی اندکی پس از متوفی فوت کند، کل دارایی به پدر و مادر متوفی می رسد و به همین صورت در صورت فوت پدر و مادر به برادران و خواهران متوفی.
وصیت نامه در قانون اساسی آلمان
قانون وراثت در آلمان به طور کلی دو گزینه برای تدوین وصیت نامه ارایه می دهد: تهیه آن توسط خود وی یا وصیت نامه محضری.
هدیه اموال
به عنوان بخشی از برنامه ریزی برای آینده املاک، بسیاری از افراد در طول زندگی خود بخشی از دارایی خود را هدیه می دهند. با این حال، هنگام انجام این کار، باید در نظر داشت که طبق قوانین آلمان، برخی از اقوام (فرزندان، والدین، همسر) ممکن است مستحق سهمی اجباری از املاک باشند. باید توجه داشت که این امر در مورد هدایایی که به همسر داده می شود صحیح نیست.