مرگ هرگز زمان و مکانی را برای ما مشخص نمیکند.
مرگ در هر لحظه، در هر زمان و هر مکانی می تواند رخ دهد. ولی در این میان بیماری های فراگیر مانند کرونا، ممکن است ما را غافلگیر نمایند. به همین دلیل نوشتن وصیت نامه از یک رویکرد به یک الزام تغییر می کند. در این نوشتار ما به بررسی عوامل غافلگیر کننده مانند جنگ، بیماری های همه گیر و عوامل طبیعی و احکام آن ها در وصیت نامه می پردازیم.
وصیت در بیماری
همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.
به نظر می رسد که میان علما در رابطه با بیماری ها اتفاق نظر وجود دارد بطوری که همگی به نوشتن وصیت نامه توصیه کرده اند و هیچ تفاوتی میان فرد سالم و در بستر بیماری از حیث نفوذ وصیت نامه وجود ندارد. به عنوان نمونه به مورد زیر از زبان آیت الله مکارم شیرازی اشاره می نماییم:
سوال: وصیّت بیماران با چه شرایطی و در چه مقدار از اموالشان نافذ است؟ پاسخ :در صورتی که از عقل و هوش کافی برخوردار باشند وصیّت آنها مانند افراد سالم در ثلث اموالشان صحیح است، و فرقی بین بیمار و غیر بیمار در این قسمت نیست.
وصیت نامه در زمان جنگ
در زمان جنگ نیز مانند زمان صلح می توان وصیت نامه رسمی (دفتری)، سری و خود نوشت تهیه کرد. با این تفاوت که در چنین شرایطی علاوه بر موارد قبلی، می توان وصیت نامه شفاهی به صورت زیر تنظیم کرد:
وصیت شفاهی: این نوع وصیت به آن دسته ای اطلاق می شود که در موارد اضطراری مانند جنگ که نمی توان تشریفات نوشتن وصیت نامه را رعایت کرد، و بدین جهت در حضور دو شاهد به طور شفاهی بعمل می آید، مشروط بر اینکه یکی از شاهدان مفاد وصیت نامه را با تاریخ روز، ماه و سال تنظیم کند و به امضای حاضران برساند.
وصیت نامه در زمان عوامل طبیعی
این مورد نیز مانند مورد قبلی است و در این زمان ها هم می توان وصیت نامه شفاهی علاوه بر دیگر انواع وصیت نامه تنظیم کرد.