لطفا صبر کنید ...

شما تنها یک قدم تا تنظیم وصیت نامه آنلاین و رایگان خود فاصله دارید. برای شروع اینجا کلیک کنید

آموزش وصیت نامه های رسمی به زبانی بسیار ساده
دسته بندی: مقالات، تاریخ انتشار: 1400/03/31، آخرین بروزرسانی: 1400/08/14 ساعت 11:20 ق.ظ
بازگشت به صفحه قبل بازگشت به لیست مطالب پرینت این صفحه به اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک به اشتراک گذاری این صفحه در تلگرام به اشتراک گذاری این صفحه در واتس اپ به اشتراک گذاری این صفحه در توییتر بزرگ کردن اندازه قلم کوچک کردن اندازه قلم کپی لینک این صفحه 


 توضیح مختصر

وصیت نامه سندی است که به موجب آن موصی (وصیت کننده) فرد یا افرادی را مسیول اموال یا دارایی های خویش پس از مرگ می کند.


وصیت به معنای سفارش، پند و اندرز نیز به کار رفته است.
 همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.


راغب اصفهانی در مفردات اینطور آورده: «وصیت سفارش کردن بر دیگری همراه با پند و موعظه، جهت فرمان بردن و عمل نمودن است.»


قرآن، کتاب مقدس مسلمانان بارها از واژه وصیت در امر استفاده کرده است. مانند: «و وصینا الْاِنْسَانَ بِوَالِدَیهِ حُسْنًا: ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند.»

داریوش اول که زرتشتی مذهب بوده، وصیتی به شکل سنگ نوشته ثبت کرد: «اهورامزدا این کشور را از لشکر دشمن، از خشکسالی و از دروغ پاس دارد.»


بررسی وصیت نامه 

وصیت نامه یکی از راه های انتقال اموال به دیگران است که فرد متوفی پیش از مرگ خود طی سندی نسبت به چگونگی تقسیم اموالش میان فرزندان و وراث خود تصمیم گیری می کند. البته باید به این نکته توجه داشت که وصیت نامه تنها شامل تقسیم اموال برای وراث نبوده و وصیت کننده می تواند مطالبات و طلب های خود را هم در وصیت بیاورد؛ علاوه بر آن فرد می تواند در وصیت نامه خود وصایای اخلاقی بیاورد و نسبت به دیگر موضوعات از جمله امور اجتماعی، خانوادگی، دینی و … خواسته ها و مطالبات خود را بیان کند.

انواع وصیت نامه رسمی

این نوع از وصیت نامه ها دو نوع هستند و در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم می شوند و ورثه و بازماندگان نمی توانند هیچ اعتراضی نسبت به آن داشته باشند.

نوع اول: سند وصیت تملیکی

تملیک یعنی مالک گردانیدن کسی را بر مالی یا چیزی.

وصیت تملیکی وصیتی است که در آن مشخص می شود عین یا منفعت مالی برای زمان بعد از فوت به چه ترتیبی بین وراث تقسیم شود. برای مثال: ماشین برای فلانی و 2 دانگ خانه برای فلانی و…


سند وصیت عهدی

عهد یعنی پیمان، شرط، قرار، میثاق، قول، وعده. 

نوع دیگر وصیت نامه وصیت عهدی است؛ این نوع وصیت نامه که در اصطلاح حقوقی به آن وصایت نیز گفته می شود، به این معنا است که شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگر مامور کند؛ به عنوان مثال شخصی را مامور کند تا بدهی های او را بعد از فوت وی بپردازد.

تا چه مقدار می توان وصیت کرد

در وصیت تملیکی تا یک سوم از اموال را می توان وصیت کرد.

اما وصیت کننده می تواند هر مقدار بخواهد وصیت کند. اما یک سوم آن پذیرفته می شود مگر آنکه بقیه ورثه متوفی مقدار مازاد بر یک سوم را بپذیرند. به عنوان مثال شخصی که یک خانه دارد و به میزان 3 دانگ از آن را به دیگران وصیت کرده تا میزان یک سوم آن خانه یعنی 2 دانگ قابل اجرا و نافذ است؛ اما مقدار مازاد بر یک سوم یعنی 1 دانگ را ورثه متوفی باید قبول کنند تا به آن عمل کنند. اما اگر کسی قصد داشته باشد مثلا 6 دانگ خانه را در مثال بالا به یک نفر برای بعد از مرگش انتقال دهد چه باید بکند؟ در این صورت وصیت کننده میتواند سند صلح عمری تنظیم کند ولی بهترین راه انتقال مالکیت 6 دانگ خانه پیش از مرگ است.


نکات بیشتر

  • وصیت کننده باید در مورد وصی (مامور اجرای وصیت) اطمینان کامل داشته باشد و بداند که آن فرد به توصیه های پس از مرگش به طور حتم عمل خواهد کرد.
  • طبق ماده 838 قانون مدنی – موصی (وصیت کننده) می تواند از وصیت خود رجوع کند.
  • همواره آخرین وصیت نامه، سند است. بعنوان مثال اگر وصیتی در فروردین 1400 تنظیم شود و سپس وصیت دیگری در بهمن 1401 تنظیم شود و فرد در سال 1402 فوت کند مطابق آخرین وصیت وی (یعنی بهمن 1401) عمل خواهد شد.


منبع: پرتال محضرچی [لینک]





تبلیغات و آگهی ها


شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید.

شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید.

انجمن حمایت از حیوانات و طبیعت «مای ملو» از پیشگامان دیجیتال در حوزه حمایت از حیوانات و طبیعت است. شما می توانید در این تشکل رایگان، حیوان خانگی خود ر...