برای داشتن یک وصیت نامه قانونی، شما باید 18 سال یا بیشتر و توانایی ذهنی نوشتن وصیت نامه را داشته باشید. با این وجود بسیاری از مردم تا زمانی که خیلی فراتر از این سن می رسند، وصیت نامه ای را تنظیم نمی کنند. شاید یک دلیل آن این باشد که فکر می کنند زندگی طولانی خواهند داشت؛ البته که برای بسیاری از ما، این درست خواهد بود اما بعید است که بدانیم زندگی چه چیزی بر سر ما خواهد آورد و مطمین شدن از نظم در امور شما همیشه ایده خوبی و نشانه عاقبت اندیشی است.

در عمل، معمولا به جای رسیدن به سن خاصی، رویدادهای زندگی است که شما را وادار به وصیت نامه نویسی می کند. تعدادی از وقایع زندگی وجود دارند که معمولا به عنوان محرکی برای تنظیم وصیت نامه یا مرور وصیت نامه موجود عمل می کنند.
مستقل شدن
زمانی که از نظر مالی از والدین خود مستقل می شوید زمان خوبی برای وصیت نامه نویسی است. اگر به عنوان یک فرد مجرد و بدون فرزند و بدون داشتن وصیت نامه معتبر بمیرید، دارایی های شما بر اساس قوانین شریعت و یا قوانین پایه ای ارث و وراثت کشور محل زندگی شما به وراث شما خواهد رسید. این زمانی تولید مشکل خواهد کرد که شما مایلی باشید در هنگام مرگ گروهی غیر خونی از شما (مانند موسسات خیریه) بخشی از اموال شما را کسب کنند و باید بدانید که تا زمانی که وصیت نامه معتبری نداشته باشید این آرزو محقق نخواهد شد.
ازدواج یا وارد شدن به یک مشارکت مدنی
اگر ازدواج می کنید یا وارد یک مشارکت مدنی می شوید یا با یک شریک به صورت طولانی مدت زندگی می کنید، ممکن است بخواهید سهم همسر یا شریک زندگی خود را به نوعی متفاوت از عرف مشخص کنید. توجه داشته باشید که در قوانین ایران شریک مدنی شما هیچ سهمی از ارث نخواهد برد.
بچه دار شدن داشتن
بچه دار شدن زندگی شما را از چند جهت تغییر می دهد! وصیت نامه به شما این امکان را می دهد که انتخاب کنید در صورت مرگ چه کسی از فرزندان شما مراقبت کند (با تعیین قیم) و همچنین حداقل می توانید برای ثلث اموال خود (در قوانین ایران) هر طور که می خواهید تصمیم بگیرید.
طلاق، ازدواج مجدد یا مشارکت مدنی جدید
اگر شرایط زندگی شما تغییر کند، تقریباً غیر ممکن است که وصیت نامه پیشین شما دیگر معتبر باشد. اگر طلاق بگیرید یا مشارکت مدنی شما منحل شود، شریک سابق شما دیگر نفعی از وصیت نامه شما نخواهد برد. اگر دوباره ازدواج کنید یا وارد یک مشارکت مدنی جدید شوید، هر وصیتی که داشتید به طور خودکار لغو می شود، بنابراین باید یک وصیت نامه جدید تنظیم کنید!
بیماری و پایان راه
اگر در روزهای پایانی زندگی خود هستید و یا از یک بیماری لاعلاج یا شرایطی رنج می برید که احتمالاً بر اختیارات شما برای اقدام در آینده تاثیر می گذارد، ممکن است بخواهید وصیت کنید که دارایی هایتان به جای اینکه تحت قوانین بی وصیتی باشند، به ذینفعان صحیح منتقل شوند. برای افرادی که حمایت، مراقبت یا درمان طولانی مدت از آسایشگاه یا موسسه خیریه مربوط به بیماری خود را دریافت می کنند بسیار معمول است که این را در وصیت نامه خود قید می نمایند. اگر این مورد در مورد شما صدق می کند، ممکن است در وصیت نامه خود بخشی را به موسسه خیریه خود اختصاص دهید.