تغییر جنسیت یکی از موضوعاتی است که اقدام در مورد آن تابع شرایط حقوقی خاصی است. در این مورد اگر خواهان انجام اقدامات پزشکی و حقوقی هستید حتما از وکلای معتبر در این زمینه کمک بگیرید.
گاهی افرادی به جهت اختلالات جنسی بنا به دلایل روانشناسی یا پزشکی مایل به تغییر جنسیت هستند. دو دسته از افراد بیشترین میزان تمایل به تغییر جنسیت را دارند:
ترنس سکچوال: این گروه با اینکه از نظر پزشکی اختلال جنسی ندارند و جسم آنها مطابق با جنس آنها است اما از نظر روانشناسی خودشان معتقد هستند که جنس آنها مطابق با جسمشان نیست و باید جنس آنها تغییر پیدا کند. این اختلال یک اختلال روانشناسی است و به جهت نارضایتی از جنس خود مایل به تغییر جنسیت هستند.
تراجنسیتی یا دو جنسیتی ها: این یک اختلال پزشکی است و در تشخیص هویت جنسی فرد ابهام وجود دارد. آلت جنسی فرد حالت بینابین دارد و تعلق وی به یک جنس خاص دقیقا مشخص نیست.
تغییر جنسیت چیست؟
افرادی که به جهت اختلال روانشناسی یا پزشکی جسم خود را مطابق با جنس خود نمیدانند، اقدام به تغییر جنسیت میکنند. این افراد با عمل جراحی به جنس مورد نظر خود تبدیل میشوند. برای مثال اگر زن است با تغییر جنسیت به مرد تبدیل میشود و اگر مرد است با تغییر جنسیت به زن تبدیل میشود.
شرایط تغییر جنسیت
صدور مجوز جراحی از سوی دادگاه: زمانی میتوان اقدام به تغییر جنسیت نمود که حکم قطعی از دادگاه صادر گردد.
مرجع تقدیم دادخواست: شخص متقاضی باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه نموده و دادخواست تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه تقدیم نماید. شخص دادخواست را برای دادگاه خانواده محل اقامت خود و به طرفیت اداره ثبت احوال محل تنظیم شناسنامه تنظیم میکند. این دعوا، دعوای حقوقی بوده و در دادگاه خانواده رسیدگی میشود.
وصیت نامه و ارث با جنسیت جدید
پس از تغییر جنسیت، شما می توانید براساس جنسیت جدید خود و قوانین ارث و وراثت برای آن جنسیت، وصیت نامه ای تنظیم کنید. توجه داشته باشید که تمامی وصیت نامه هایی که قبل از تغییر جنسیت تنظیم شده باشند بطور خودکار ابطال خواهند شد.
برای تعیین سهم الارث فرد با جنسیت جدید می توان براساس شروط زیر عمل نمود:
منبع: گردآوری و براساس منبع اولیه گروه حقوقی ملکی اداری [لینک]